Kolejne nasze spotkanie było dniem francuskim.
Spotkaliśmy się w plenerze w Parku Kościuszki na bulodromie. Przyjechał do nas instruktor gry w bule. Gra spodobała się wszystkim uczestnikom spotkania i
każdy chętnie brał w niej udział.
The next day our meeting was with French.
We met with instructor who taught us play boules. All participants liked the game and we was happy to take part in the game .
The next day our meeting was with French.
We met with instructor who taught us play boules. All participants liked the game and we was happy to take part in the game .
Po bardzo
męczącej grze poszliśmy na przygotowane przez kucharza jedzenie. Najpierw
zaserwował pyszną sałatkę śródziemnomorską złożoną z sałaty, pomidorów,
oliwkek (które większość wybierała ;)), sera feta, itp. Do tego były podane
francuskie bagietki z masełkiem czosnkowym (przepis poniżej). Na deser
podano żółtego melona owiniętego szynką.
Spotkanie
uważamy za udane, bo każdy świetnie się bawił i najadł do syta
Przepis na
pyszne masełko czosnkowe:
- - Masło (1/2 kostki)
- - Czosnek (3 ząbki, ew. Więcej jeśli ma być ostrzejsze)
- - Zioła (np. zioła prowansalskie lub bazylia jeśli ma być do dań włoskich)
- - Vegeta lub podobne (około łyżki stołowej dla podreślenia smaku)
- The recipe for a delicious garlic butter:
- Butter (1/2 cup)
- Garlic (3 cloves of, possibly more if they have to be tougher)
- Herbs (such as basil herbs de Provence or if it has to be Italian dishes)
- Vegeta or similar (approximately podreślenia tablespoon to taste)
Więcej zdjęć:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz