wtorek, 26 marca 2013

Luksemburg przepisy




WIEPRZOWINA Z FASOLĄ
PRZEPIS:
SKŁADNIKI:
·         500 gram wieprzowina
·         1 puszka czerwona fasola
·         1 puszka biała fasola
·         3 łyżki olej
·         1 sztuka czerwona papryczka chili
·         1 sztuka cebula
·         4 łyżki ketchup
·         3/4 szklanki bulion
·         3 łyżki sos chili
·         2 łyżki natka pietruszki
·         do smaku Sól
·         do smaku pieprz


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kawałki. Olej rozgrzać w rondlu, wrzucić mięso, obsmażyć na silnym ogniu. Oprószyć solą i pieprzem. mięso przełożyć na talerz.
Cebulę obrać, chili umyć, pokroić w kostkę, wrzucić do rondla na ten sam tłuszcz, poddusić. Fasolę odsączyć z zalewy, przepłukać. Fasolę, bulion, sos chili i ketchup dodać do cebuli, wymieszać, przyprawić. Dodać mięso, przykryć, dusić na małym ogniu ok 10 minut.
Przed podaniem posypać natką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz